Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2005 році було продано майже 1500 земельних ділянок на загальну суму близько 72 мільйони гривень

У 2005 році було продано майже 1500 земельних ділянок на загальну суму близько 72 мільйони гривень, зокрема було продано 19 земельних ділянок через конкурси та аукціони, за них отримали близько половини суми всіх проданих ділянок. Про це під час прес-конференції повідомив начальник головного обласного управління земельних ресурсів Микола Пшевлоцький.
У 2006 році планують продати по 4-5 земельних ділянок через аукціони та конкурси. Зараз вже підготовлена документація на близько 20 земельних ділянок, які мають намір продати цього року.
Як зазначив Микола Пшевлоцький, вартість продажу земельних ділянок у Львівській області є однією з найвищих в Україні. Ціна на земельну ділянку значно зростає, коли її продають на  аукціоні. Вартість деяких земельних ділянок сягає 1 500 гривень за метр квадратний. На формування ціни впливає, перш за все, її дислокація: чим ближче до міста розташована земельна ділянка, тим вища її ціна. Перевага продажу через аукціон полягає також у тому, що підготовка земельної ділянки до нього триває 2-3 місяці, а безпосередній продаж може тривати роками.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ