Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2007 році дітей імунізуватимуть вакцинами фармацевтичної компанії «ГлаксоСмітКляйн»

У 2007 році в Україні буде проведено імунізацію дітей проти кору, епідемічного паротиту та  краснухи шляхом введення двох доз комбінованої вакцини у віці 12 місяців та 6 років.  Про це «Гал-info» повідомив регіональний менеджер з питань зовнішніх відносин та зв’язків з громадськістю британської фармацевтичної компанії «ГлаксоСмітКляйн» Андрій Гундер.
Як він розповів, компанія „ГлаксоСмітКляйн” поставить 800 тисяч доз MMR (кір-епідемічний паротит-краснуха) вакцини для Міністерства охорони здоров’я України на 2007 рік.
Також Андрій Гундер зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) спрямовує свої зусилля на повну ліквідацію до 2007 року природної передачі кору у Європейському регіоні та скорочення вдвічі кількості випадків смерті від цього захворювання в усьому світі до 2005 року (порівняно із показниками 1999 року). Повного знищення хвороби на планеті планується досягти в 2010 році. Основна мета  в Європі полягає у взятті під контроль захворюваності на епідемічний паротит шляхом зменшення частоти виникнення цієї  хвороби до 1 на 100 тисяч населення до 2010 року.
Британська компанія „ГлаксоСмітКляйн”, одна з провідних фармацевтичних компаній світу,  проводить власні наукові дослідження. Штат її співробітників по всьому світі налічує понад 100 000 осіб. Основною діяльністю компанії є дослідження, розробка та виробництво вакцин, найбільший завод компанії – «ГлаксоСмітКляйн Біолоджікалз» розташований в Бельгії, у місті Ріксенсарт. «ГлаксоСмітКляйн Біолоджікалз» має 4000 співробітників у Бельгії, серед них 1600 науковців, діяльність яких присвячена винайденню нових вакцин. В Україні працює 140 співробітників цієї компанії. Компанія здійснює поставки MMR вакцини в Україну, починаючи з 2003 року.
У 2005 році компанія ГСК Біо розповсюдила більш ніж 1,25 мільярда доз вакцин у 165 країнах, як розвинених, так і тих, що розвиваються – це майже 3 мільйона доз щодня. Серед цих вакцин майже 159 мільйонів доз належали до комбінованих педіатричних вакцин, які захищають дітей усього світу від щонайменше трьох і щонайбільше шести хвороб при введенні однієї вакцини.
 Вірус кору викликає захворювання, яке є однією з основних причин дитячої смертності в усьому світі. За розрахунками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 1995 році кір став причиною майже 1 мільйона смертельних випадків. Кір може викликати появу серйозних ускладнень, включаючи пневмонію, діарею та енцефаліт, які можуть закінчитися летально. У країнах, що розвиваються, ця хвороба дуже часто з’являється на фоні недостатнього харчування, інших інфекційних хвороб та недостатньо розвиненої системи охорони здоров’я. У цих умовах хвороба, якщо вона не вбиває хворого,  призводить до втрати слуху та/або зору.
Епідемічний паротит вражає переважно підлітків та дорослих, в меншій мірі маленьких дітей, і його вплив та наслідки у цих вікових групах можуть бути руйнівними, і навіть закінчитися смертю хворого. До ускладнень епідемічного паротиту належать орхіт, мастит, менінгіт, енцефаліт та артропатія. У часи, коли ще не існувало вакцини, епідемічний паротит був основною причиною вірусного менінгіту. Частота виникнення енцефаліту збільшувалася з віком, і саме енцефаліт був основною причиною смертності серед дорослих, хворих на епідемічний паротит.
Краснуха. Якщо інколи  у маленьких дітей перебіг краснухи є настільки легким, що може залишатися непоміченим, то у підлітків та дорослих ця хвороба може викликати серйозні ускладнення, такі як артропатія, розлади з боку центральної нервової системи та синдром вродженої краснухи (СВК). СВК виникає при захворюванні на краснуху на початку вагітності та може призводити до викидня, мертвонародження чи виникнення численних дефектів у плода. Як і епідемічний паротит, у розвинених країнах сьогодні краснуха все частіше вражає підлітків та дорослих, що збільшує ризик виникнення СВК.
Ці дитячі інфекційні хвороби все ще є дуже поширеними у багатьох, як розвинених країнах, так і країнах, що розвиваються. Навіть у тих країнах, де передачу хвороби вдалося перервати,  все ще існує загроза занесення захворювання ззовні. Як стверджує ВООЗ, ці хвороби можна попередити, застосовуючи вакцинацію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ