Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2013 році 33 львів’ян відзначатимуть 100 і більше років

У Львові вже кілька років існує хороша традиція вітати городян з нагоди їх 100-літнього або понад 100-літнього ювілею. Так, кожного з уродинників навідують працівники управління соціального захисту Львівської міської ради з вітальними листами від міського голови та вручають одноразову матеріальну допомогу в розмірі 1 тис. грн. з коштів бюджету міста. Допомога виплачується відповідно до двох підписаних розпоряджень міського голови від 21.01.2012р. за №8 і №9, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Вшанування львів’ян з нагоди досягнення ними більше 100-літнього віку є хорошою традицією, адже кожен прожитий рік в такому віці – це результат унікального поєднання незгасимої життєвої енергії, дару довголіття та неоціненного життєвого досвіду. Якщо говорити про вікове співвідношення то у поточному 2013 році маємо 10 львів’ян яким виповниться 100 років, і 23 мешканці міста, які відзначатимуть більше 100 років», - каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

«Цьогоріч, як і минулі два роки, маємо уродинницю в паспорті якої вказано тільки рік народження без дати. Такі випадки рідко, але трапляються. З цього приводи ми передбачили норму виплати їй грошової допомоги в часі виходу розпорядження», - каже заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

Цікаво, що першим уродинником у 2013 році виявився Григорій Юхимович Володін (25.01.1912 р. н.), який мешкає у Личаківському районі. З нагоди непересічної події до ювіляра із привітаннями завітали працівники управління соціального захисту, зокрема начальник Личаківського відділу соціального захисту, й вручили грошову виплату в розмірі 1 тис. грн.

Наступним уродинником є мешканець Франківського району Теодор Якович Мочульський (27.01.1913 р. н.), якого теж навідають працівники управління соціального захисту Львівської міської ради і вручать грошову виплату. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ