Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2023 році пішохідні переходи у Львові понизили в 1237 місцях

Впродовж останніх років у Львові активно понижують бордюри у місцях примикання тротуару і дороги біля пішохідних переходів. Минулого року проведено 1237 таких понижень. Найбільше робіт виконали у Шевченківському районі Львова. Про це повідомили у ЛМР.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

«На жаль, зараз це дуже актуальні роботи, адже через війну кількість людей, які потребують доступності та інклюзивності на вулицях міста постійно зростає.

Відтак на замовлення районних адміністрацій у кожному районі міста ми проводимо такі пониження бордюрів та ознаковуємо їх тактильною плиткою», – розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Також минулого року у Львові облаштували 20 пандусів до житлових будинків і облаштовано 11 підйомників. А до кінця січня цього року планують завершити роботи з облаштування ще 3 підйомників.

Нагадаємо, ще у 2014 році, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив основні вимоги та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах у Львові, з метою забезпечення комплексного та якісного впровадження елементів доступності на пішохідних переходах для осіб з інвалідністю і маломобільних груп населення.

Рішення виконавчого комітету визначило основні вимоги до облаштування понижень тротуарів на пішохідних переходах та ескізи типового вигляду понижень на пішохідних переходах в умовах різної ширини тротуару.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ