Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У 8-й міській лікарні Львова відкрили додаткове ковід-відділення на 38 ліжок

Упродовж двох тижнів у приміщеннях колишньої поліклініки на базі 8-ї міської лікарні відкрили додаткове ковідне відділення на 38 ліжок із доступом до кисню. Про це повідомили 6 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

Відзавтра туди вже зможуть госпіталізувати пацієнтів. Водночас, зараз тривають ремонти й у актовому залі лікарні – там відкриють реанімацію на 30 ліжок. Тож загалом лікарня зможе прийняти 420 хворих одночасно.

"Ми з вами були тут два тижні тому, коли тільки починалися ремонтні роботи. Сьогодні маємо фінальну стадію, і відзавтра, у разі потреби, ці палати будуть готові приймати хворих. Тут є стаціонарний кисень, є відповідні фахівці. Також зараз у приміщенні актового залу лікарні роблять реанімацію, і це дасть можливість збільшити тут резерв ліжок до 420. Зараз 8-ма лікарня має 350 ліжок, і ще є вільні місця, але, аналізуючи ситуацію, все-таки може бути ріст захворюваності. Тому наше завдання – збільшити наш резерв ліжок по лікарнях до 3 тисяч", - прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Роботи у приміщеннях колишньої 4-ї поліклініки тривали два тижні. Сюди підвели кисневу мережу, тож кисень є доступним до кожного ліжка, де лежатимуть хворі.

«До цього тут було амбулаторне відділення, яке переїхало на просп Червоної Калини, 57, за що ми їм вдячні. Зараз ми тут розгорнули додаткових 38 ліжок для ковідних пацієнтів. Всі ліжка є обладнані централізованою кисневою системою. За цю добу ми госпіталізували 26 пацієнтів, на сьогодні у нас лікується 280 пацієнтів. Ще маємо резерв ліжок, але кількість госпіталізацій продовжує збільшуватись. Крім цих ліжок, плануємо відкрити 30 ліжок інтенсивної терапії на місці колишнього актового залу, тому що для такої кількості пацієнтів мусить бути потужне відділення інтенсивної терапії», - зауважив керівник 8-ї міської лікарні Василь Трунквальтер.

Зокрема, раніше у 8-мій міській лікарні обладнали 350 ліжок для хворих на коронавірус. Та зважаючи на збільшення кількості госпіталізацій, зараз розгорнули додаткових 38 ліжок, а згодом буде ще 30 реанімаційних ліжок. Тож загалом лікарня зможе прийняти 420 хворих. Проблем із кисневим забезпеченням тут наразі не мають, а згодом планують придбати ще й кисневий генератор.

Також днями мають розпочати роботи і у приміщенні поліклініки на проспекті Червоної Калини. Там планують облаштувати резервних 60 ліжок. Туди місто вже закупило кисневі концентратори.

В актовому залі поліклініки на Сихові обладнають ковід-ліжка

Зазначимо, із загальної кількості ліжок у міських лікарнях Львова, які передбачили для лікування хворих на коронавірус, на сьогоднішній ранок майже 70% зайнято хворими. Зокрема, на лікуванні перебуває 1101 пацієнт (з них у 1042 підтверджено коронавірусну хворобу, 68 – в реанімації, 35 підключено до штучної вентиляції легень). Тож вільними залишаються 477 ліжок. За останню добу до лікарень по місту госпіталізували 102 осіб, виписали – 105.

До слова, зараз тривають роботи над розгортанням додаткових ліжок по медичних закладах. Зокрема, найближчим часом планують розгорнути ще близько тисячі резервних ліжок.

Ліжкомісця для хворих на COVID-19 будуть ще у трьох лікарнях Львівщини

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові ковідні ліжка заповнені майже на 70%

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ