Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Авакова готують низку змін до Правил дорожнього руху

У МВС готують законопроект, який внесе ряд змін до Правил дорожнього руху. Зокрема, у головному сервісному центрі планують зменшити строк дії водійських прав до 5-15 років. Про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва на своїй сторінці у Facebook.

За словами Дєєвої, Директиви 2006/126/ЄС про посвідчення водія необхідно для просування процесу Євроінтеграції, який включає виконання відповідних вимог директив ЄС.

Також планують впровадити мікрочіп як складову даного посвідчення водія, а також унормувати вік отримання прав для різних категорій транспорту.

Чого ж очікувати від цих нововведень? Звісно ж, більшої безпеки та свободи дорожнього руху. Унормування віку отримання прав розширить доступ до керування окремими категоріями транспорту, мікрочіпи забезпечать захист від підробок, а перегляд строків дійсності сприятиме більшій безпеці дорожнього руху,
– йдеться у дописі.

Анастасія Дєєва нагадала, що на сьогодні національне посвідчення водія дає право на керування транспортом протягом 30 років з дати його отримання. А за вимогами Директиви нормами будуть встановлені нові строки від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту.

Це потрібно для періодичної перевірки відповідності здоров’я водіїв встановленим медичним та психофізичним вимогам. Вона додала, що категорії транспорту також будуть переглянуті.

Канал новин 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ