Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Реформа децентралізації, як антикорупційний крок, — Зубко

Реформа децентралізації — це навіть не антикорупційний крок, а ефективно працююча превентивна система. Кошти, і повноваження, які ми передаємо на місця, люди можуть всебічно контролювати. Про це 5 липня заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час Третьої міжнародної конференції з реформ в Україні, яка проходить в Торонто.

Про це 5 липня заявив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час Третьої міжнародної конференції з реформ в Україні, яка проходить в Торонто.

«Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі ще 4 роки тому був достатньо скептично налаштований щодо проведення реформи. А через півроку виступив з заявою, що тільки сліпий не може побачити успішних результатів реформи децентралізації. Так, зараз на місцях йде одночасна зміна стандартів, підходів і можливостей. Для прикладу, це як пересісти з велосипеда на «ровер». Це жорсткі змагання і це та спільна робота, яка об’єднує українців з нашими міжнародними партнерами. Крім того, зміна ментальності і тональність спілкування громадян з державою є дуже важливою, у першу чергу, у подоланні корупції», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, масштабним антикорупційним кроком в Україні стало створення ЦНАПів. Люди вже не вимушені безкінечно ходити по кабінетах і спілкуватись з бюрократами, які провокують дати хабар. Створення сучасних ЦНАПів дало можливості прибрати ці ризики. Ці офіси — вже нова влада з новим обличчям.

«Вся реформа децентралізації — це імплементація найкращого досвіду країн Європи і Канади. І міжнародні фінансові організації підтримують Україну у реалізації реформи. Під час форуму ми проводили зустрічі з ЄІБ , ЄБРР, IFС, World Bank, які не просто підтвердили подальшу співпрацю з Україною, а запропонували підтримку у створенні нових програм, які б реально допомогли муніципалітетам», — підкреслив Зубко.

За його словами, крок за кроком долаючи пострадянське доцентрове минуле, владний абсолютизм та управлінську відсталість, Україна вийшла на потужний шлях еволюційного розвитку. І він називається — децентралізація.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ