Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У березні 2006 року вулицями Львова пройде молитовний хресний хід в рамках відзначення 5-ї річниці Львівського псевдособору

„Цей хід відбудеться по колу, що є символом нескінченності, бо початок цьому ходу дав сам Бог і він є шляхом світла та Христового Воскресіння”, — зазначив Орест Фредина. За його словами, першою зупинкою цього молитовного ходу і коротке слово буде біля пам’ятника жертвам терору і після цього процесія вирушить до управління СБУ на вулиці Вітовського, щоб біля колишнього приміщення КДБ, де „писали кримінальні справи на священиків”. Третє зупинка біля колишньої тюрми на Лонського, потім зупинка біля пам’ятника Шашкевичу, п’ята зупинка – біля фігури пресвятої Богородиці, а шоста – на площі Ринок, де в одній з квартир постійно діяла підпільна церква.
11 березня 2006 року від Собору Святого Юра вулицями Львова  пройде молитовний хресний хід в рамках відзначення 5-ї річниці Львівського псевдособору. Вірні УГКЦ нестимуть червоні та білі лампадки – червона символізуватиме трагічні сторінки в історії УГКЦ, а білі – символізуватимуть Христового воскресіння. Про це сьогодні, 28 лютого, під час прес-конференції повідомив протосинкел Львівської єпархії УГКЦ Орест Фредина. За його словами, перед початком хресного ходу планується, що у всіх греко-католицьких церквах Львова відбудеться церковний передзвін.
Далі процесія пройде до храму Преображення на вулиці Краківській – це місце, з якого у 1989 році церква почала виходити з підпілля: тоді греко-католицька парафія відкрито заявила про повернення своєї церкви. Від храму Преображення молитовний хвесний хід поверне до Собору Святого Юра де молитвою за мучеників процесія закінчить свою ходу.
„У 1946 році радянська влада намагалися зліквідувати нашу церкву і ми хочемо це пригадати людям, священикам, щоб вони пам’ятали про вірність церкві, бо ми не знаємо коли прийдуть випробовування, тому мусимо бути готові щоб засвідчити свою віру, — наголосив владика Ігор Возьняк, архієпископ Львівський. – УГКЦ хоче їм подякувати за те, що вони мужньо пройшли цей шлях, ми не хочемо критикувати церкву московського патріархату, яка певною мірою співдіяла з радянською владою, і не хочемо наголошувати на цьому моменті”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ