Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Берліні активісти приклеїлись до асфальту, щоб зупинити дорожній рух

Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
Фото: АР
1/5
Німецькі кліматичні активісти тимчасово призупинили рух у частинах Берліна в понеділок вранці, приклеївшись до асфальту на вулиці.

Про це пише AP

Члени групи Last Generation (Останнє Покоління — ред.) неодноразово блокували дороги по всій Німеччині торік, намагаючись змусити уряд вжити більш рішучих заходів проти зміни клімату. 

Як повідомляє видання, декілька разів вони приклеювалися до доріг, чим викликали велике обурення деяких автомобілістів. Також консервативні політики звинувачували групу в екстремізмі.

На додаток до перекриття доріг, активісти заявили, що в понеділок вони також заблокують рух, пройшовши дуже повільним маршем містом пізніше вдень, як вони вже робили це в п'ятницю.

Зранку по всьому місту було перекрито понад 30 доріг, повідомляє німецьке інформаційне агентство dpa.

"Ми більше не будемо миритися з тим, що уряд не має жодного плану, щоб зупинити знищення наших засобів до існування, — йдеться в заяві Last Generation. "Ми чинимо опір зараз".

За даними берлінської поліції, цілий день на вулицях міста перебувало до 500 офіцерів, щоб запобігти блокадам або швидко їх припинити. Над містом патрулював поліцейський гелікоптер, щоб також сповістити колег на землі про блокування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ