Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів "Норманді": результати

У Берліні завершилися переговори на рівні політичних радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату, у яких брав участь керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Про це інформує пресслужба ОПУ.

Це була друга зустріч з початку поточного року. Перемовини представників Німеччини, Франції, України та Росії тривали понад дев'ять годин.

Під час переговорів Андрій Єрмак наголосив, що Україна послідовно виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту. Тому українська сторона й надалі вживатиме заходів задля активізації роботи всіх наявних переговорних форматів з метою просування мирного процесу.

Усі сторони підтвердили свою готовність продовжувати перемовини в Нормандському форматі, а також погодилися з необхідністю розблокування роботи Тристоронньої контактної групи.

Водночас Єрмак на брифінгу в Берліні заявив, що Радники лідерів країн Нормандського формату за результатами зустрічі у Берліні не ухвалили спільного документа. Також він не виключив, що "дуже скоро" може відбутися наступна зустріч радників.

Дата і місце наступної зустрічі радників лідерів країн Нормандського формату наразі не відомі, однак вона має відбутися дуже скоро.

"Я не можу сказати конкретну дату, ми, політичні радники, точно зустрінемось, дуже скоро. Ми не будемо зупиняти цей процес. Ми не визначили ще де, але цей процес точно буде відбуватися, ми точно продовжуватимемо говорити", - зазначив Єрмак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ