Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кремлі запропонували провести нормандську зустріч на Донбасі за участі терористів

Заступник голови Адміністрації президента Росії і парламентер в нормандському форматі Дмитро Козак запропонував провести зустріч у нормандському форматі на Донбасі за участю представників терористичних "ДНР" і "ЛНР".

Про це пишуть російські ЗМІ.

Зокрема, він висловив сподівання на "конструктивне, відкрите і чесне" обговорення проектів щодо перемир'я на Донбасі, які знаходяться на столі, не пізніше, ніж 27 квітня.

"Підтверджую свою пропозицію про можливість проведення таких переговорів безпосередньо в зоні конфлікту за участю представників України та окремих районів Донецької та Луганської областей", - додав Козак.

Він уточнив, що Москва пропонує Парижу і Берліну до 27 квітня обговорити питання перемир'я на Донбасі. Зустріч могла би пройти там же за участю представників України, а також бойовиків ОРДЛО.

Також Козак звинуватив українську сторону в тому, що вона тільки формально ухиляється від прямих контактів з представниками окупаційної влади.

"При цьому такий діалог реально існує. Всі дискусії в контактній групі (ТКГ, - ред.), в її робочих підгрупах - це на 99% дискусії між представниками України і Донбасу. Йдеться виключно про створення видимості відсутності такого діалогу для радикально налаштованих політичних сил України", - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ