Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У білорусі розпочали нові спільні військові «тренування» з рф

Сьогодні, 31 січня, у збройних силах республіки білорусь починається спільне з рф штабне тренування Об'єднаного командування регіонального угруповання військ (сил).

Про це повідомила пресслужба міноборони білорусі.

Як зазначається, протягом тижня представники міноборони двох держав відпрацюють питання спільного планування застосування військ на основі досвіду збройних конфліктів останніх років на тему: «Прийняття рішення щодо застосування регіонального угруповання військ (сил) в інтересах забезпечення військової безпеки Союзної держави».

"Комплекс спільних заходів оперативної підготовки спрямований на підвищення сумісності органів військового управління двох держав і є черговим етапом підготовки до спільного оперативного навчання "Щит Союзу - 2023", яке пройде на території російської федерації у вересні 2023 року", — йдеться у повідомленні.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомляла, що спільні навчання збройних сил білорусі та росії продовжаться принаймні до кінця січня. Водночас на окремих полігонах навчання тривають безперервно з 29 квітня 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ