Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У "Борисполі" привітали 15-мільйонного пасажира

24 грудня 2019 року Міністр інфраструктури України Владислав Криклій разом із генеральним директором ДП ʺМіжнародний аеропорт ʺБориспільʺ Павлом Рябікіним привітали 15-мільйонного пасажира - Арсенія Смоляра, який відлітав авіакомпанією Air Astana до Ташкенту. Про це повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.
Фото: Міністерство інфраструктури України

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій підкреслив, що аеропорт ʺБориспільʺ є лідером за рівнем пасажиропотоку серед аеропортів України та навіть Європи: ʺСьогодні ми зустріли 15-мільйонного пасажира летовища Борисполя. Минулорічний рекорд у 12,6 млн пасажирів успішно побитий. Цьогоріч Бориспіль продемонстрував збільшення пасажиропотоку на 21%. 15 мільйонів пасажирів для аеропорту ʺБориспільʺ – це абсолютний рекорд, але далеко не гранична межа. За 5 років кількість українців, які користуються авіаційним транспортом, має збільшитися в три рази, а пасажиропотоки сягнути 32 млн пасажирівʺ, – наголосив Міністр.

Очільник Міністерства повідомив, що за січень-листопад 2019 року пасажиропотоки через аеропорти України збільшились на 18,7% та становили понад 22,5 млн пасажирів, у тому числі у міжнародному сполученні – на 20% та становили 20,4 млн пасажирів.

Владислав Криклій зауважив, що зростання пасажиропотоків через аеропорти України є важливим показником економічного розвитку нашої держави та водночас потужним сигналом інвесторам. У зв’язку з цим, за словами Міністра, Міністерство інфраструктури України реалізує комплекс заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі. Важливим завданням є збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України у 2020 році до 45%, а у подальшому – до 63%. Оптимізація оподаткування для українських перевізників дозволить знизити вартість квитків на внутрішні рейси. Планується за бюджетні кошти реконструкція та розбудова нових аеропортів у регіонах – у Дніпрі, Мукачеві та Ізмаїлі. У бюджеті 2020 року закладено 1 млрд грн, що у 5 разів більше, ніж було у 2019 році. Також іде активна робота над залученням приватних інвесторів до розвитку регіональних летовищ. Зокрема, планується концесія аеропортів Херсон, Чернівці та Запоріжжя.

ʺМи зробимо все можливе, щоб політ у літаку став для українців таким самим звичним явищем у житті як і подорож автобусом чи залізницеюʺ, – наголосив Владислав Криклій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ