Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бродах обвалився будинок

Учора, 30 листопада, у місті Броди на вул. Весела, 9 в аварійному одноповерховому житловому будинку обвалилось перекриття в квартирі, мешканці якої відселені в 2001 році. Про це „Гал-іnfо” повідомили в прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
Житловий будинок збудований в 1918 році та стоїть на балансі в Бродівській міській раді. Так, за проведеним технічним висновком у 2001 році Державним науково-дослідним та проектно-вишукувальним інститутом НДІ „Проектреконструкція”, була дана експертна оцінка технічного стану житлового будинку, в якому обумовлювався середній ступінь фізичного зносу основних несучих конструкцій будівлі на 73%. Згідно з протоколом наради за підсумками роботи обласної комісії з питань огляду житлових будинків в м. Броди, які віднесені до категорії аварійних було констатовано, що цей будинок є аварійним і непридатним для подальшого проживання людей.
Для з’ясування обставин, щодо наслідків руйнування будівлі та заподіяних збитків, на місце події виїжджала комісія, до складу якої входили: міський голова м. Броди, начальник Бродівського РВ ГУ МНСУ в Львівській області, перший заступник міського голови, міський архітектор, в.о.начальника відділу з питань НС та ЦЗН Бродівської РДА, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ, в.о.начальника відділу розвитку інфраструктури РДА.
В ході проведеної роботи комісією було встановено, що внаслідок часткового руйнування перекриття жертв та потерпілих немає. У цьому житловому будинку прописано 13 осіб (6 сімей). Мешканців, які проживають в будинку було повідомлено про необхідність тимчасового відселення до родичів чи знайомих.
Ввечері того ждня відбулося засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якій було прийнято рішення: міському голові Семчуку Б.М. протягом 1 грудня вишукати можливість тимчасового відселення мешканців будинку в інші житлові приміщення; начальникам Бродівських РЕМ та УЕГГ до 12.00 1 грудня відключити будинок від електропостачання і газопостачання; для проведення робіт з відселення мешканців будинку виділити з резервного фонду районного бюджету 2000 грн; звернутись в обласну комісію з питань ТЕБ та НС щодо виділення коштів для придбання житла мешканцям аварійного будинку.
  Для з’ясування обставин аварійного стану будинку та заподіяних збитків зранку 1 грудня на місце події виїжджала оперативно-мобільна група ГУ МНСУ в Львівській області на чолі з підполковником вн. служби Щербовичом І.В.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ