Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Британії розпочинають випробування таблеток від COVID-19

У Великій Британії запускають пілотний проєкт із випробування таблеток від коронавірусної хвороби.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News.

Йдеться про таблетки, які люди з позитивним тестом на коронавірус зможуть приймати, перебуваючи вдома. Медичний засіб Молнупіравір, також відомий як Лагевріо, може бути запропонований найбільш вразливим пацієнтам ще до Різдва.

Очікується, що британський міністр охорони здоров'я Саджид Джавід оголосить про початок національного пілотного проєкту з випробування цього медзасобу.

Проєкт буде спрямовано на запобігання тому, щоб вразливі пацієнти з коронавірусом мали складний перебіг хвороби та потребували стаціонарного лікування.

Молнупіравір можна приймати тим, у кого є позитивний результат тесту на COVID-19 та є принаймні один чинник ризику розвитку важкого захворювання, такий як: ожиріння, вік старше 60 років, наявність діабету або захворювань серця.

Британська Національна служба охорони здоров'я (NHS) проведе курси з прийому таблеток для вразливих пацієнтів та пацієнтів з імунодепресантами. Медзасіб видаватимуть пацієнтам лише протягом 48 годин після позитивного тесту на COVID-19.

Керівникам лікарень та лікарям загальної практики вже повідомили, що NHS створить низку пунктів доставки ліків від COVID-19, щоб пацієнти отримували ліки якомога швидше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ