Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бучі розпочали будівництво першої в Україні фабрики-кухні

Планується, що вже з вересня фабрика-кухня в Бучі забезпечуватиме навчальні заклади Київщини якісними та свіжими стравами.

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Проєкт реалізується у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з реформування системи шкільного харчування. Фабрика-кухня – окреме підприємство, в якому здійснюється приготування, шокове охолодження готових страв та доставка в охолодженому вигляді до навчальних закладів.

Створення такої фабрики-кухні підтримали всесвітньо відомі бізнесмени та філантропи — Говард Баффет та Річард Бренсон.

«Реалізація таких ініціатив дає нам можливість покращити ситуацію відразу в декількох сферах: дати імпульс будівельному ринку, якісно покращити шкільне харчування та посприяти поверненню українців у свої домівки.

Працюємо, щоб всі проєкти нового будівництва чи відбудови шкіл та садочків враховували рекомендації, розроблені командою Олени Зеленської. Вони дозволять українській шкільній інфраструктурі зробити якісний крок вперед», — прокоментував віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Споживачами продукції нової Фабрики-кухні буде 31 школа Бучі та населених пунктів Бучанської, Немішаївської, Бородянської громад Київської області.

Така фабрика-кухня зможе охопити понад 7,5 тисячі дітей. За потреби потужності Фабрики-кухні можуть бути перелаштовані під забезпечення їжею тимчасово переміщених осіб та місцевих жителів.

Очікується, що фабрика-кухня в Бучі має запрацювати вже восени, з початком нового навчального року.

Згодом проєкт фабрик-кухонь планується масштабувати на всю територію України. У найближчих планах — будівництво фабрики-кухні у місті Лозова Харківській області. Наразі триває аналіз територій для будівництва ще 5 фабрик-кухонь у Закарпатській, Львівській, Полтавській, Рівненській та Хмельницькій областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ