Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У будинку на вул. Б. Хмельницького, 11 планують провести реставраційні роботи

За інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, розпочато процедуру закупівлі на ремонтно-реставраційні роботи у будинку-пам'ятки архітектури на вул. Б. Хмельницького, 11. Ремонтними роботами передбачено провести реставрацію фасаду, ремонт даху і ремонт та часткову заміну водостічних труб.

"На замовлення нашого управління у 2019 році була розроблена проектно-кошторисна документація "Реставраційно-ремонтні роботи будинку-пам'ятки архітектури на вул. Б. Хмельницького, 11, охоронний № 360".

Очікувана вартість робіт з будівельного підряду становить приблизно 5,7 млн грн", - повідомили в управлінні охорони історичного середовища.

Так, проектом реставраційно-ремонтних робіт будинку на вул. Б. Хмельницького, 11 передбачено:

  • реставрація головного фасаду (реставрація та відновлення вінцевого карнизу; розчистка та реставрація кам’яного декору; укріплення, реставрація та відтворення тиньку; відновлення віконних заповнень; реставрація балконів; реставрація пошкоджених та відновлення втрачених декоративних елементів фасаду; пофарбування фасаду);

  • реставраційно-ремонтні роботи даху з частковою заміною та підсиленням елементів кроквяної системи, повною заміною обрешітки і покрівлі зі сталевого листа із збереженням конструктивної схеми та існуючих габаритів даху;

  • ремонт та часткова заміна водостічних труб та жолобів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ