Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У бюджеті Львівщини на 2008 рік зросли видатки на соціальний захист населення та з’явились нові обласні програми

У бюджеті Львівщини на 2008 рік, порівняно з минулим роком, найбільше зросли видатки на соціальний захист населення. Про це сьогодні, 15 січня, під час прес-конференції повідомив начальник головного управління фінансів ОДА Олег Демків.
Як повідомив Демків, зокрема в 2008 році буде збільшено фінансування програм допомоги багатодітним сім’ям (фінансування збільшено на 1 млн грн), на матеріальні допомоги від депутатів (їх загальна сума становить 14 млн грн), збільшено фінансування освіти – на 134 млн грн, медицини – на 120 млн грн, спорту – на 6,2 млн грн та на 252 млн грн збільшено субвенцій на видатки обласного бюджету.
Крім того, як повідомив Демків, в обласному бюджеті з’явилися нові статті витрат: один млн грн закладено на пільги на перевезення громадським автотранспортом вояків УПА та 200 тис. грн на поховання вояків УПА.
За словами Демківа, загалом видаткову частину бюджету області збільшено на 20 відсотків (на 400 млн грн), в основному, за рахунок зростання мінімальних зарплат, які з першого січня становлять 515 грн, а на кінець року (1 грудня 2008 року) мають становити 605 грн, а також за рахунок збільшення розмірів допомоги сім’ям з дітьми (при народженні 1 дитини молоді сім’ї в 2008 році отримуватимуть 12 240 грн, другої дитини – 25 тис. грн, та 50 тис. грн при народженні третьої дитини) та підвищення стипендій (студентам ПТУ – до 90 грн, студентам ВНЗ 1 та 2 ступеня акредитації – до 266 грн).
Як повідомив Демків, цього тижня завершиться складання бюджетних розписів і вже з наступного тижня почнуться здійснюватися виплати.
Доходи обласного бюджету складають 2,47 млрд грн, видатки – 2,634 млрд грн. Основні статті надходжень до обласного бюджету – податки на доходи та податок з зарплати, які в сумі складають близько 443 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ