Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У бюджеті Львова заклали гроші на референдуми: щоб тиснути на Київ

До міського бюджету Львова закладено 245 тис грн на проведення міських або локальних референдумів, що дозволить мешканцям міста контролювати та ухвалювати життєво важливі рішення для міста. Про це сьогодні, 11 січня, на прес-конференції у Львівській міській раді повідомив голова постійної комісії фінансів та планування бюджету Яромир Самагальський.

ВО «Свобода» планує запровадити традицію проведення місцевих референдумів з метою вивчення думки громади з принципово важливих питань для міста.

Заступник голови фракції ВО «Свободи» у Львівській міській раді Юрій Михальчишин переконаний, що це сприятиме прищепленню Львову європейську політичну культуру, перший крок до народовладдя, що у свою чергу дозволить ставити питання перед центральною владою у Києві.

«Нині центральна влада зробила все для того, щоб регіони були фінансово залежними. Ми будемо проводити референдуми та за їх результатами, ставити перед Києвом важливі питання. Практика проведення референдумів є поширеною у світі. Тому нам необхідно повернути реальну європейську культуру Галичині. Львівщина сьогодні є пілотним майданчиком для здійснення змін політичної системи України. Насправді цей рік для України є вирішальним, або ми відстоїмо свої права, або ж перетворимося на погану копію Російської Федерації чи Білорусі» – сказав Юрій Михальчишин.

За словами Юрія Михальчишина, референдуми будуть проводитися з питань екологічного характеру, містобудування, стратегії розвитку міста тощо.

Депутат також зауважив, що одним із питань, яке «Свобода» хоче поставити передцентральною владою, є питання про зміни Бюджетного кодексу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ