Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чернівцях старообрядницька парафія вийшла з підпорядкування Московської митрополії

Старообрядницька релігійна громада Чернівців заявила про вихід з підпорядкування Московської митрополії.

Про це Укрінформу повідомив головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА Сергій Бухаров.

«Старообрядницька релігійна громада, храм якої знаходиться на вулиці Олега Кошового у Чернівцях, офіційно заявила про рішення вийти з підпорядкування Московської митрополії Російської старообрядницької церкви та забрала з своєї назви та статуту будь-яку згадку про країну-агресор. Тепер ця громада діятиме автономно», – сказав Бухаров.

Це перша міська релігійна громада, яка офіційно заявила про таке рішення та зареєструвала заяву, повідомив чиновник.

«Цьому бажанню громади передувало рішення клерикального центру РФ щодо зняття з отця Леонтія сану священика. Всупереч волі Росії, він продовжив служити у храмі незважаючи на погрози відлучення. Обласна рада церков стала на захист отця Леонтія, його підтримали всі конфесії», – поінформував Бухаров.

Нагадаємо, 19 грудня перша громада Чернівецької області перейшла із УПЦ МП до Єдиної Помісної Церкви України.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня відбувся Об'єднавчий собор православних церков. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Вселенський патріарх Варфоломій привітав Україну із заснуванням нової Православної автокефальної церкви та оголосив дату передачі Томоса - 6 січня 2019 року. Передача Томоса відбудеться в Стамбулі після спільної літургії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ