Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Червонограді провели пленер з живопису для молоді з інвалідністю

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
У Червонограді провели пленер з живопису для молоді з інвалідністю під назвою "Маленькі перемоги кожного дня". Про це повідомили 23 липня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Цей проєкт – один з переможців цьогорічного конкурсу мистецьких проєктів серед громадських організацій Львівщини, який отримав фінансову підтримку з обласного бюджету. Захід реалізувала Червоноградська міська громадська організація неповносправної молоді "Ніка".

Відтак, 20 липня у м. Червоноград для молоді з інвалідністю провели низку майстер-класів та пленер з живопису. Також небайдужі волонтери, діти з художніх гуртків, художники та психологи облаштували арт-зону на території так званого "Дитячого містечка".

"Наш девіз – "Маленькі перемоги кожного дня". З 2009 року наша громадська організація надає соціальні послуги молоді з інвалідністю та їх родинам. Адже внаслідок ізольованості дітей та молоді з інвалідністю громадськість не розуміє їх проблем і не завжди адекватно сприймає їх бажання та право жити повноцінним життям. А такі заходи позитивно впливають на їх соціалізацію, сприяють їх культурному та психологічному розвитку", - розповідає голова ГО "Ніка" Наталія Хайсанова, яка і сама виховує доньку Оленку із синдромом Дауна.

"Тішуся, що Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада підтримують такі проєкти. Адже ці ініціативи дуже важливі і цінні, бо привертають увагу суспільства до проблем та потреб дітей та молоді з інвалідністю. Зазначу також, що це вже третій реалізований захід інклюзивного характеру в межах цьогорічного конкурсу мистецьких проєктів серед громадських організацій", - сказала заступниця директорки департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Плугатор.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно у Новояворівську відбувся фестиваль творчості людей з інвалідністю "Політ з одним крилом".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ