Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі двом дітям-сиротам вручили ключі від власних квартир

Фото Дрогобицька міська рада
Фото Дрогобицька міська рада
Фото Дрогобицька міська рада
Фото Дрогобицька міська рада
1/2
Двоє юних дрогобичанок із числа дітей сиріт стали власниками омріяних квадратних метрів. Про це повідомили 26 серпня у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

 Подія мала місце 26 серпня. Андріана Возна та Анастасія Костюніна, які перебували на обліку в службі у справах дітей виконкому Дрогобицької міської ради, отримали ключі та відповідні документи на власне житло. За словами Ігоря Якима, начальника відділу-служби у справах дітей ДМР, власні оселі стали гарним подарунком дівчатам на завершення їхнього шкільного навчання.

"Андріана уже вступила у Львівській університет внутрішніх справ, дівчина мріє поповнити лави національної поліції. Сподіваємось їй вдасся втілити свою дитячу мрію. Анастасія планує на наступний рік вступати на юридичний вуз до Львова або ж історичний факультет при Дрогобицькому державному педагогічному університеті. Обоє дівчат мають нелегку долю, є із числа дітей сиріт. Тому ми щиро радіємо, що в самостійне життя ці діти входять із власним житлом, – підкресли Ігор Яким.

Вручали власницям ключі від нових квартир безпосередньо у їхніх оселях. Однокімнатні квартири придбали на вулиці Ю.Дрогобича та В.Великого. Оглянути нові квадратні метри щасливих власниць особисто завітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

"Сьогодні напрочуд сонячний і теплий день і це не завдяки погоді. Радісно і тепло на душі від того, що ми вручаємо вам ключі від власного житла. Віримо, що всі ваші плани та мрії на самостійне життя реалізуються, а нові оселі стануть затишною домівкою для старту вашого нового життя. Вірю, що в швидкому майбутньому ці оселі наповняться радісним дитячим сміхом, – побажав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Зазначимо, придбання житла здійснили в рамках Регіональної та міської програм забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2021 – 2025 роки. Житло придбали за відповідним співфінансуванням, частково за рахунок коштів обласного бюджету – 746,17 тис. грн та бюджету Дрогобича – 497,46 тис.грн. Загалом за останні 7 років у Дрогобичі відділом-службою у справах дітей придбано 11 житлових квартир, житлом забезпечено 13 осіб. Загальна сума використаних коштів: 5 481 885,50 грн, із них:

  • з міського бюджету м.Дрогобича – 2 312 157,80 грн;
  • з міського бюджету м.Стебника – 49 434,70 грн;
  • з обласного бюджету – 2 783275,0 грн;
  • з державного бюджету – 337 018,0 грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ