Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У другому півріччі цього року Львів отримає 11 трамваїв зі Швейцарії

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) погодив безоплатну передачу Львову 11 трамвайних вагонів з міста Берна. Усі трамваї – робочі та зараз курсують на лініях Берна. Львів отримає їх впродовж липня-грудня цього року. Про це повідомили в департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

«Восени минулого року відбулися дві офіційні зустрічі у Львові та у Берні. Ми вивчили технічний стан трамваїв, підготували всі необхідні документи. І вже можемо офіційно заявити, що Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань погодив фінансування усього пакету проєкту», – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

«Зараз ми готуємось до підписання Меморандуму між Львівською міською радою, ЛКП “Львівелектротранс” та Швейцарією, представленою SECO, щодо безоплатної передачі 11 вживаних трамваїв Duewag / Vevey Be 4/8 від транспортної компанії “Бернмобіл”. Станом на зараз і до червня включно ці трамваї ще курсуватимуть у Берні, а вже з липня по грудень цього року будуть передані Львову», – зазначила керівниця групи реалізації проєктів Міжнародних фінансових організацій ЛКП «Львівелектротранс» Ірина Іванишин.

Також, в межах проєкту «Бернські трамваї для Львова», Львівелектротранс безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. 

Крім того, Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань погодив оплатити навчання  технічного персоналу львівського комунального підприємства у Берні. «Йдеться про місячне навчання чотирьох наших інженерів», – додала Ірина Іванишин.

Додамо, у другому півріччі 2022 року у Львові підготували техніко-економічне обґрунтування на потенційну поставку до 75 трамвайних вагонів та надіслали проєктну заявку до Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань. І вже влітку 2023 року – отримали пропозицію розглянути можливу поставку трамваїв з Берна. Пізніше питання передачі трамваїв до Львова піднімала українська парламентсько-урядова делегація, яка перебувала у Швейцарії і підтвердила, що місту потрібен додатковий електротранспорт. Серед учасників делегації була народна депутатка Наталя Піпа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ