Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У двох лікарнях на Львівщині СБУ виявила заборонені для медичного використання рентген-апарати

На Львівщині співробітники СБУ викрили факт зловживання службовим становищем під час використання понад півмільйона бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт медичного обладнання, що належить двом лікарням Дрогобицького району області. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі УСБУ у Львівській області.
Встановлено, що у 2005-2006 роках службові особи Дрогобицького районного територіального медичного об’єднання уклали з комерційною структурою два договори, про капітальний ремонт рентгенівських апаратів розміщених у двох лікарнях Дрогобицького району. Проте, замість ремонту старих установок, порушуючи законодавство про закупівлю товарів робіт та послуг за державні кошти, фірма змонтувала з комплектації іноземного виробництва два непрацюючі рентген-апарати вартістю 597 тисяч гривень, які до того ж, заборонені для використання, бо їх технічні параметри не відповідають вимогам та нормам медичного законодавства.
Крім того, незаконно введене у дію медичне обладнання не перебувало на відповідному обліку медичних установ.
Враховуючи зазначене, спецпідрозділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Львівській області за фактом розтрати майна в особливо великих розмірах з боку посадових осіб Дрогобицького районного територіального медичного об’єднання шляхом зловживання службовим становищем порушена кримінальна справа за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ