Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Франції залізничники другу добу протестують проти реформи галузі

У середу, 4 квітня, у Франції другу добу поспіль тривають масові протести, організовані працівникам Державної залізничної компанії (SNCF). Протестувальники вимагають підвищення заробітної платні та скасування реформи державних залізниць, - Громадське.

4 квітня кількість страйків по країні дещо знизилося. Водночас, за даними SNCF, участь в страйках у середу взяли більше працівників, ніж попереднього дня.

Наразі у Франції Державна залізниця допустила до руху лише один високошвидкісний потяг із 8, а також один регіональний поїзд з 5.

Залізничне сполучення на міжнародних напрямках теж знизилось: поїзди Eurostar, що курсують між Лондоном і Парижем, задіяні лише на 75%.

До протесту залізничників також приєднались інші громадяни, зокрема страйки пройшли у багатьох містах Франції 3 квітня.

Французькі профспілки заявляють, що планують влаштовувати страйки протягом наступних трьох місяців.

«Нашою метою не є зрив залізничних перевезень. Наша мета — знайти вихід з цього кола, обговорити проблему і знайти реальні рішення», — повідомив один із лідерів профспілок.

Реформа SNCF, яка є монополістом у Франції, передбачає введення у залізничну галузь конкуренції, а також усунення в майбутньому статусу залізничника, який дає ряд пільг. Працівники залізниці побоюються, що компанію можуть приватизувати. Влада Франції заперечила такі плани.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ