Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Грибовичах на сході громади черговий раз порушили питання локалізації сміттєзвалища

У неділю, 18 червня, в селі Грибовичі відбувся схід селян, на який запросили міського голову Львова Андрія Садового - про це “Гал-info” повідомив голова Грибовицької сільської ради Ігор Питель.
 Сміттєзвалище відбуло три експлуатаційні періоди, і 1 липня його повинні закрити. Проте на сьогодні його використовують з порушенням вимог санітарного законодавства у сфері поводження з відходами. Це призвело до перевищення у грунті і у воді на околицях сміттєзвалища шкідливих речовин. Це було встановлено після того, як міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 червня провела на сміттєзвалищі виїзне засідання,  де експерти виявили, що шкідливі речовини, наявні у грунті і воді, перевищують допустимі норми у 20 разів. Попри це міська рада Львова має намір продовжити термін експлуатації сміттєзвалища ще на 5 років.
Для забезпечення необхідних робіт з локалізації надзвичайної ситуації на міському сміттєзвалищі виконавчий комітет Львова із резервного фонду наприкінці минулого тижня виділив 84 тисячі гривень. Однак селяни, що проживають на околиці, цим не задоволені. Вони вимагають зустрічі з головою львівської ОДА Петром Олійником і головою обласної ради Мирославом Сеником, які попередньо говорили про швидке вирішення цієї проблеми. Питання Грибовицького сміттєзвалища планували порушити на сесії обласної ради, яка відбудеться 22 червня. Однак ще попередньо його ще не розглядали.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ