Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці провели майстер-клас із прикрашення вербових гілочок

20 квітня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що на пр. Червоної Калини, 70, відділення соціально-побутової реабілітації Львівського територіального центру спільно з Сихівським відділенням соціальної допомоги вдома провели четверту намистину циклу «Великодня вервиця» та майстер-клас із прикрашення вербових гілочок. Майстер-клас змогли відвідати усі охочі, інформує прес-служба Львівської міської ради.
фото: ЛМР

Під час лекції о. Івана «Вербна неділя» львів’яни  дізналися історію і традиції останньої неділі перед Великоднем, що зветься Вербною. Згідно з біблійним описом, Христос за тиждень до свого Воскресіння в'їхав у Єрусалим на віслюку. Вдячний народ встеляв йому дорогу пальмовими гілками, тому у католиків це свято зветься Пальмова неділя. У церквах цього дня проходять богослужіння з обов'язковим освяченням вербових гілок.

Чудовими віршами та піснями людей похилого віку розважили учні школи «Первоцвіт». Юна майстриня Мар’яна разом з організатором культурно-дозвіллєвої діяльності Вірою  Костецькою провели чудовий майстер-клас із прикрашення вербових гілочок – базьки.

«Багато любові та позитивної енергії вкладають наші дідусі і бабусі у виготовлення цих чудових букетів. Ми дуже тішимося з того, що змогли об’єднати людей похилого віку в такій чудовій справі. Подивіться, як  красиво прикрашені  вербові гілочки, що їх  освятять у неділю» - зазначила завідувач відділення соціально-побутової реабілітації Вікторія Тарасенко-Романів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ