Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У храмі св. Антонія відреставрують дзвіницю та підпірні стінки

Начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко заявила, що у храмі св. Антонія на вул. Личаківській розпочинають реставрацію дзвіниці, а також відновлять і підпірні стінки в межах церкви.
Костел Святого Антонія у Львові. Фото: uk.wikipedia.org.

Про це Галі-інфо повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Минулого року у костелі відновили сходи і фігуру Богоматері. Зараз тут вже встановили риштування і розпочинаються роботи з реставрації дзвіниці. Також буде відреставровано і підпірні стінки від вул. Личаківської до вул. Заньковецької в межах костелу. Проблема в тому, що є перепад ґрунту, ґрунт перезволожений, тисне на стіну, вода попадає в стіну і руйнує її. Ці підпірні стінки починають бути загрозливими»,- зазначила Лілія Онищенко.

Цей проєкт розрахований на 2 роки. Реставраційні роботи виконують в межах програми «Спільна спадщина», яку фінансує фундація «Полоніка».

Окрім цього, в храмі св.Антонія у межах програми «Спільна спадщина» реставрують ще один вівтар.

Нагадаємо, в межах цієї програми у Львові відновлюють фігури та амфори на фасаді Домініканського собору, розписи та частково фасад у церкві свв. ап. Петра і Павла, розписи у Латинській катедрі, надгробки та родинні каплиці на Личаківському цвинтарі, ікону у Вірменському соборі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ