Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Коломиї Віталій Кличко відкрив оновлений спорткомплекс та став володарем гуцульського “битого паса”

12 березня, на базі фізкультурно-спортивного комплексу “Локомотив” в місті Коломиї на Івано-Франківщині іменитий Віталій Кличко, представляючи “Фонд братів Кличків”, відкрив нову спортивну залу для занять боксом в рамках Всеукраїнської соціальної програми “Спортивну Україну будуємо разом!”.

 

“За радянських часів в Коломиї було 5 боксерських залів, сьогодні залишився лише один, - зазначив Віталій Кличко.- Тому серед багатьох претендентів на перемогу у конкурсі національної соціальної програми цей комплекс був одним з безумовних лідерів”.

 

Кличко-старший знає, що  Івано-Франківщина, звідки родом його дружина Наталя (с. Вишків Долинського району.), зокрема “місто над Прутом  Коломия, яке має свою боксерську школу,  свою багату історію підготовки боксерів національної збірної, хоче мати великий спортивний зал на декілька тисяч глядачів, басейн, манеж для командних змагань  і ще багато чого”.

 

Віталій Кличко побажав коломиянам “ставити перед собою нові амбітні цілі  і прагнути до їх втілення у життя”.

 

Федерація боксу вручила Віталію Кличку гуцульський пояс. 

 

Довідка.

Традиційний на Гуцульщині широкий шкіряний пояс носить  назву “битий пас”, або черес. Цей пояс гуцули  інкрустують металевими різноколірними бляшками.

 

Організатори Всеукраїнської соціальної програми “Спортивну Україну будуємо разом!”-“Фонд братів Кличків”

та міжнародний бренд Nemiroff.

 

В оновлення спорткомлексу “Локомотив” в Коломиї “Львівська залізниця”  вклала майже 500 тис. грн.; загальна вартість оновленого спорткомлексу “Локомотив” - більше 1 млн. грн.

 

Боксери коломийського ФСК “Локомотив” неодноразово входили до складу національних збірних команд та гідно представляли країну на чемпіонах Європи, світу, Олімпійських Іграх та інших змаганнях, що були включені до календарних планів ЕФВФ (Міжнародної аматорської боксерської асоціації).

 

19-20 червня 2009 року в місті Коломиї відбувся  іжнародний турнір з боксу  імені Петра Федоровича за участі боксерів    з Німеччини, Австралії, Ірландії, Росії, Молдови, близько 100 учасників. Організатори – обласна Федерація боксу; віце-президент коломиянин Іван Данилишин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ