Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У комунальну власність прийнято 9 відомчих будинків

Міська рада прийняла ухвалу про прийняття у власність територіальної громади Львова трьох гуртожитків від ТзОВ «Львівавтокомплектація» по вул. В. Великого, 16, вул. Наукова, 16, вул. Кульпарківська, 139. Після закінчення процедури прийому–передачі мешканці зможуть приватизувати свої помешкання, оскільки з 1 січня цього року вступив в дію Закон України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Цим законом регламентується порядок приватизації помешкань у гуртожитках, -- повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Торік у власність міста від відомств також було прийнято будинки: № 7, 20 на вул. Вагонна від ВАТ «Львівський мотозавод», № 6а на вул. Деснянській від УКБ Повітряних сил ЗСУ, № 20 на вул. Драгана від ВАТ «Львівський завод будівельних виробів»; № 11а на вул. Героїв Крут від ВАТ «Львівтеплопроект» та № 26 вул. П. Мирного від КЕВ. Відтак у комунальну власність прийнято 9 будинків.
Крім того, міська рада прийняла ухвалу про надання згоди на прийняття 8 будинків від ДЖКП ЛОРТА № 4/1 на вул. Патона, № 72 на вул. Виговського, № 214 на вул. Городоцька, № 150 на вул. Люблінська, № 33, 35 на вул. Каховська, № 36 на вул. П. Полтави, № 32 на вул. І. Пулюя, та № 66 на вул. Шевченка від ВАТ «Львівський мехсклозавод» будинок. Зараз Залізнична та Франківська районні адміністрації готують акти прийому-передачі цих будинків, після чого питання буде винесено на розгляд виконавчого комітету та міської ради.
«Процес прийому–передачі відомчих будинків проходить довгу процедуру: цим питанням займаються районні адміністрації, які оформляють відповідні акти, рішення виконавчого комітету, ухвалу сесії. Проте часто виникають проблеми з боку балансоутримувачів, які не хочуть передавати будинок, справи роками розглядаються в суді; крім того кожен відомчий будинок має свої проблемні питання, що затягують процес передачі. Тим не менше над проблемами відомчих будинків постійно працюють спеціальні комісії, аби закінчити цей процес», – каже начальник відділу експлуатації житлового фонду Богдан Петраш.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ