Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У кожному районі Львова висадять більше дерев

У кожному районі Львова висадять нові саджанці дерев. Фахівці управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради підготували перелік локацій та відповідні сорти дерев, які потрібно висадити.
Фото: ЛМР

Закуповувати та садити дерева будуть районні адміністрації Львова. Мешканці також можуть долучитись до озеленення міста в рамках акції «Хочу посадити дерево».

Як пояснили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради, кожна районна адміністрація Львова, крім Галицької (має окремо закладені кошти), отримає по 90 тис. грн для закупівлі саджанців. На ці кошти адміністрації зможуть закупити від 15 до 20 саджанців для висадження на найбільш проблемних ділянках району. Таке рішення підтримали на сесії Львівської міської ради.

Це порівняно невелика сума грошей. До прикладу у 2021 році на кожну районну адміністрацію Львова виділяли по 1 мільйону гривень на закупівлю посадкового матеріалу.  Цього року саджанці за кошти бюджету зможуть забезпечити лише на критично необхідні локації.        

 «В нас є відповідний перелік з визначеними конкретними локаціями та сортами дерев, які там потрібно посадити. Тож залишається лише закупити і висадити. Локації для районів чітко визначені, але також є ще чимало місць, де можна посадити дерева. Для цього ми оголосили акцію «Хочу посадити дерево», щоб мешканці мали змогу профінансувати саджанець і долучитись до висадження дерев», – розповіла Галина Микітчак, керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

Мешканці, які хочуть посадити саджанець, можуть вибрати локацію та вид дерева зі сформованого переліку, заповнити заявку, а після оплати долучитися до висадження. Прийом заявок на висадку саджанців триває до 12 жовтня 2023 року. Дерева висадять цього року.

Акція «Хочу посадити дерево» існує у Львові вже три роки. А навесні цьогоріч до неї долучилась рекордна кількість людей. Тоді висадили 206 спонсорських дерев на загальну суму понад 800 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ