Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У кримського "гобліна" липова не лише посада, а й військове звання

Самопроголошений голова окупованого Криму Сергій Аксьонов сфальсифікував факт отримання диплома Сімферопольського вищого військово-політичного будівельного училища. З'ясувалося, що курсант Аксьонов в 1993 році був відрахований з цього закладу за недисциплінованість.

Цей факт підтвердив міністр оборони України Степан Полторак у відповіді на запит народного депутата Георгія Логвинського, повідомляє нардеп на сторінці у Фейсбуку.

"Усе таємне стає явним... За наявною інформацією, Аксьонов, якому приписують членство у "сейлемі", був відрахований із Сімферопольського вищого військово-політичного училища. І військового звання в Аксьонова немає. Я направив депутатський запит міністрові оборони, щоб отримати офіційну відповідь. Отримав. І інформація підтвердилася", - пише Логвинський.

Він також дає скан-копію відповіді міністра оборони України.

"У наказі начальника СВВПБУ з стройової частини від 07.06.1993 № 0107 значиться: "Курсанта Аксьонова Сергія Валерійовича - 13 р. відрахувати за недисциплінованість, виключити із списків особового складу, усіх видів забезпечення і направити до Республіки Молдова м. Бельці", - йдеться у документі за підписом міністра Степана Полторака.

Інформацію про відрахування у червні 1993 року нинішнього глави окупаційної влади Криму було отримано внаслідок перевірки архівних документів. При цьому відзначається, що у книзі обліку видачі дипломів СВВПБУ вказаний реєстраційний номер диплома Аксьонова. Але відповідний запис закреслено олівцем, а в графі "розписка особи, яка отримала диплом" стоїть підпис. Проте, повідомляє Міноборони, у перевірених копіях дипломів та у "Звіті і рішенні державної екзаменаційної комісії" СВВПБУ Аксьонов не вказується.

Сам Аксьонов не підтвердив і не спростував факт виключення його з військового училища. У відповідь на запитання про наявність у нього диплома СВВПБУ, яке спрямувала українська служба Радіо Свобода, прес-служба "глави" Криму запропонувала ознайомитися з біографією, розміщеною на його офіційному сайті. У цій офіційній біографії Аксьонова сказано, що він "закінчив Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище в 1993 році".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ