Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму відбуваються нові обшуки, є затримані

Кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомляє про новий обшук, який 18 квітня проводять російські силовики в анексованому Криму. Зокрема, за інформацією адвоката, обшук проходить в селі Краснокам’янка у Великій Ялті.

«Обшуки в Краснокам’янці. Там же, де був заарештований Енвер Бекіров. За інформацією – двоє затриманих», – повідомив Курбедінов у Facebook.

Інші подробиці поки що невідомі.

Тим часом підконтрольний Росії прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська заявила російському агентству «ТАСС» про затримання в Ялті чергових прихильників організації «Хізб ут-Тахрір».

«За фактом участі в діяльності організації, яка за законодавством Росії визнана терористичною, порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 205.5 щодо двох жителів Ялти. У рамках розслідування кримінальної справи дані особи затримані. Проводяться слідчо-оперативні заходи для збору доказової бази щодо зазначених осіб», – заявила Поклонська.

У минулі вихідні повідомлялося про те, що в селі Зеленогір’я Алуштинського району Криму провели черговий поліцейський рейд.

11 і 12 лютого цього року російські силовики провели серію обшуків і затримань у Криму, затримавши 14 людей. Чотирьох із них згодом арештували за звинуваченням в участі в діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір». Це – член Контактної групи з прав людини з Ялти Емір-Усеїн Куку, житель Ялтинського району Енвер Бекіров, житель Алуштинського району Муслім Алієв і ялтинець Вадим Сірук. Всі четверо зараз перебувають під вартою в сімферопольському СІЗО.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ