Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму виконали різдвяні колядки українською мовою

У селі Новостепове Джанкойського району народний фольклорний колектив «Криниченька» 8 січня виконав різдвяні колядки українською мовою, - інформує Крим. Реалії.

Хор виступив в "Українській хаті" – колишньому українському етнографічному музеї, який зараз розташований у приміщенні школи.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, хор також виконав відомі українські колядки й після святкової літургії в церкві Вознесіння Святого Духа (УПЦ МП). Співаки цього хору одночасно є учасниками "Криниченьки".

Колектив був створений 2006 року, його незмінний керівником є Володимир Мельниченко, який працює вчителем у місцевій середній школі. У «Криниченьці» 15 учасниць, всі вони – жительки Новостепового, сусідніх сіл, а також Джанкоя.

У Севастополі 6 січня на вечірніх святкових службах із нагоди Різдва Христового також співали колядки українською мовою.

В Україні Різдво Христове святкується за юліанським і григоріанським календарями. Обидва свята Різдва є державними. Більшість християн у світі святкує Різдво за григоріанським календарем.

Напередодні Різдва предстоятель єдиної Православної церкви України митрополит Епіфаній повідомив про можливе перенесення святкування Різдва з юліанського стилю на григоріанський, якщо на те будуть побажання вірян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ