Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кривому Розі обирають мера

У Кривому Розі проходять позачергові вибори мера, участь у виборах беруть 15 кандидатів.

Серед кандидатів переважна більшість - самовисуванці: Юрій Вілкул, Семен Семенченко  ("Самопоміч"), Світлана Сова ("Сила людей"), Яна Беркут, Олег Бойченко, Інна Іванченко, Микола Колесник  ("Укроп"), Олег Косяк, Олексій Кривенко, Олександр Крижов, Ігор Левицький ("Народний контроль"), Олександр Натаров, Наталя Новицька, Василь Сердюков (Партія простих людей), Ярослав Шрам. 

У разі, якщо жоден із кандидатів не набере більш як 50% голосів, то буде призначений другий тур.

Голосування проходитиме з 08:00 до 20:00 на 293 виборчих дільницях

Як повідомляє Укрінформ, охороняти громадський порядок у день виборів буде близько 2 тисяч поліцейських.

До міста направлено додаткові сили, які працюють у складі автомобільних патрулів та груп швидкого реагування.

Як повідомляє місцеве видання 0564.ua, напередодні штаб одного з кандидатів повідомив, що у стаціонарах міських лікувальних установ, на базі яких сформовано "спецдільниці" для виборців, які перебувають на стаціонарному лікуванні, отримали бюлетенів набагато більше, ніж число виборців в списках на цих дільницях.

На наведених дільницях кількість виданих бюлетенів на 807 од. перевищує кількість виборців, внесених до списків (1570 і 763 відповідно).

Раніше, за даними спостерігачів, на виборчій дільниці №121765 Центрально-Міського району члени комісії нарахували на 20 виборчих бюлетенів більше, про що був складено акт і повідомлено голові РВК.

Позачергові вибори мера Кривого Рогу були призначені на 27 березня, після того, як Верховна Рада проголосувала за закон "Про позачергові вибори Криворізького міського голови" 23 грудня 2015 року.

Раніше в другому турі виборів міського голови з перевагою у 752 голоси переможцем був оголошений чинний мер, кандидат від "Оппоблока" Юрій Вілкул. В ході голосування було виявлено численні порушення, після оголошення результатів мешканці міста влаштували "майдан", проводячи щотижневі Віче з вимогою призначити повторні вибори мера.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ