Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У КВУ сказали, хто тепер платитиме за вибори у Маріуполі

Повторні вибори у Маріуполі і Красноармійську, згідно з українським законодавством, повинні відбутися вже за рахунок місцевих бюджетів.

Про це у Краматорську на прес-конференції повідомив виконавчий директор Донецької обласної організації ВОО «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко, який керує всеукраїнською кампанією спостереження Громадянської мережі "ОПОРА" у Донецькій області.

«У законодавстві прописано, що нові вибори повинні відбуватися за рахунок місцевих бюджетів», - сказав експерт, зазначивши при цьому, що остаточне рішення все одно потрібно приймати ЦВК і Верховній Раді України.

Ткаченко також наголосив, що процес виборів у Маріуполі і Красноармійську краще перезавантажити з самого початку і провести у 2016 році.

«Ми закликаємо не проводити вибори 15 листопада у Маріуполі і Красноармійську... Гостре політичне протистояння між різними суб'єктами виборчого процесу створювало на різних етапах виборчого процесу перешкоди, які не можна було подолати правовим шляхом. Тут треба починати все заново, з формування комісій, висунення кандидатів, проведення агітації тощо. Інакше ми ризикуємо виправляти або повторити ті самі помилки, які вже були допущені», - заявив експерт.

Як повідомлялося, Донецька обласна військово-цивільна адміністрація заявила про відміну місцевих виборів 25 жовтня у Маріуполі і Красноармійську.

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність провести вибори у Маріуполі до кінця 2015 року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ