Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві розглядають справу Александрова і Єрофеєва

Голосіївський районний суд Києва у вівторок зранку почав розгляд справи росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва. Як повідомляє кореспондент ВВС Україна з зали суду, обидва підозрюваних присутні на засіданні.

Як повідомляє кореспондент ВВС Україна з зали суду, обидва підозрюваних присутні на засіданні.

На вівторок заплановане підготовче засідання у справі.

Росіян звинувачують в участі у війні, незаконному переміщенні зброї та боєприпасів через кордон, незаконному носінні зброї, сприянню роботи "терористичної організації та вчиненні теракту".

Олександра Александрова і Євгенія Єрофеєва затримали у травні під час бою біля міста Щастя на Луганщині. Чоловіки, як твердить прокуратура України, назвалися військовими ГРУ Генштабу Російської Федерації.

Однак у міністерстві оборони Росії заявили, що ці люди звільнилися з військової служби наприкінці минулого року. Росія заперечує участь своїх кадрових військових у боях на сході України.

15 жовтня Вищий спецсуд України вирішив, що цей випадок є винятковим, і справу проти підсудних можуть розглядати не за місцем ймовірного злочину. Якби суд призначив розгляд за місцем, це мав бути Новоайдарський райсуд Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ