Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві розгромили магазин, на фасаді якого стерли графіті часів Майдану

1/3
У вхідних дверях до магазину розбите скло, вітрини магазину розписані, зокрема, на одній з них напис «Тут був Майдан».

У Києві на вулиці Грушевського невідомі особи розписали фасад магазину меблів «Емпоріум», з якого раніше були стерті графіті із зображеннями видатних українців, та підпалили декілька шин біля входу.  Фото події є в розпорядженні УНІАН.

На фото видно, що у вхідних дверях до магазину розбите скло, вітрини магазину розписані, зокрема, на одній з них напис «Тут був Майдан».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 вересня, стало відомо, що з фасаду будинку на вул. Грушевського у Києві, де розміщується магазин меблів «Емпоріум», зникли графіті із зображенням Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка. Графіті були нанесені під час Революції гідності.

В Українському інституті національної пам'яті назвали знищення графіті злочином і заявили, що звернуться до Генеральної прокуратури України у зв’язку з цим фактом.

«Графіті на Грушевського є пам'яткою історії, згідно з наказом Мінкультури від 15.10.2014 № 869. Їх знищення є злочином і підпадає під дію ч.2 ст. 298 Кримінального кодексу - умисне незаконне знищення, руйнування, пошкодження об'єкту культурної спадщини або його частини», - написав у Facebook директор інституту Володимир В'ятрович.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ