Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Києві від тропічної малярії помер чоловік

11 листопада у Києві від тропічної малярії помер 47-річний чоловік. Чоловік заразився хворобою у Нігерії. Станом на 12 листопада в столиці зареєстровано 6 завізних випадків малярії, із них 3 летальних. Повідомила прес-служба Держсанепідслужби у м. Києві.

"У середу до Держсанепідслужби надійшло повідомлення з Олександрівської клінічної лікарні про те, що до них з малярією доставили 47-річного киянина. Попередньо було встановлено, що цей чоловік 8 листопада повернувся з Нігерії, де був у відрядженні у місті Амбуджа, він перебував там із 18 жовтня", – повідомляє Олег Рубан, головний санітарний лікар Києва.  

Усього з початку року в Україні зареєстровано 41 випадок малярії, які були завезені з країн – природних вогнищ хвороби. Малярія поширена в країнах із жарким кліматом та передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів. Небезпечними з малярії є території більш, ніж 100 країн світу.

Нагадаємо, малярія – це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується періодичними підйомами температури тіла, збільшенням печінки, селезінки, анемією, та може привести до летального кінця.

Під час перебування у тропіках слід уникати укусів комах, користуватись репелентами, захищатися одягом та протимоскітними сітками.

У разі зараження захворювання може проявитись як мінімум через 7 діб від зараження, максимум - через 3 роки. Захворювання починається з нездужання, слабкості, болю голови, м’язів, суглобів, попереку, сухості в роті. Потім підвищується температура, з’являється блювання, розлади травлення (пронос), кашель, порушення з боку нервової та інших систем організму. За тяжкого злоякісного перебігу хвороба може закінчитись смертю. Тому, протягом 3-х років після повернення з жарких країн за будь-якого підвищення температури необхідно звертатись по медичну допомогу та інформувати лікаря про минулі подорожі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ