Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві відбулася смолоскипна хода до 112-ої річниці народження Степана Бандери

Фото Громадське
Фото Громадське
Фото Громадське
Фото Громадське
Фото Громадське
Фото Громадське
Фото Громадське
Фото Громадське
1/4
1 січня у центрі Києва відбулася смолоскипна хода українських націоналістів, присвячена 112-ій річниці з дня народження очільника Організації українських націоналістів Степана Бандери.

В акції взяли участь близько тисячі людей. Вони зібралися в парку Шевченка навпроти червоного корпусу Київського національного університету, після чого зорганізувалися в колони й рушили в бік Майдану незалежності, - передає Громадське.

1 січня - народився Степан Бандера

У ході брали участь представники ʺПравого секторуʺ, партій ʺСвободаʺ, її молодіжного крила ʺСокілʺ та ʺНаціонального корпусуʺ. Під час акції вони скандували, зокрема, ʺСтепан Бандера — слава-слава-слава!ʺ, ʺЧия Україна? — Бандери!ʺ, ʺПутін — х***о!ʺ тощо.

У поліції Києва перед початком ходи повідомили про посилення заходів безпеки в середмісті. Зокрема, територію проведення ходи перед початком акції перевірили на наявність підозрілих речей. А учасників акції супроводжували під час руху до Майдану Незалежності.

Хода в Києві розпочалася десь близько 18:30 і завершилася протягом години. Правоохоронці пізніше повідомили, що правопорушень під час акції зафіксовано не було.

Окрім Києва, акції зі вшанування пам’яті Степана Бандери також відбулися у Львові, Тернополі та Івано-Франківську. На них були присутні від кількох десятків до кількох сотень людей.

У Львові вшанували пам’ять голови Проводу ОУН Степана Бандери

Степан Бандера — український політичний діяч, один з чільних ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ