Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Китаї почали тестувати систему оплати проїзду в метро за розпізнаванням облич

У місті Шеньчжень в Китаї, на станції метро Футянь почали тестувати систему, яка розпізнає обличчя людей та автоматично списує плату за проїзд з банківського рахунку.

Технологія оплати проїзду через розпізнавання облич працює завдяки 5G. Пасажирам не потрібно показувати квиток або QR-код на телефоні, достатньо просканувати своє обличчя на планшеті, що розміщений на турнікеті.  Про це пише Громадське.

Перехожі у демонстраційній зоні на станції Футянь зможуть побачити інформацію про себе на окремому екрані — там будуть фотографії облич з камер спостереження, їх гендер, вік і тривалість перебування у метро.

Наразі система працює у тестовому режимі, проте сама технологія не нова. У Шанхаї та Пекіні вже використовують штучний інтелект та розпізнавання облич, щоб регулювати дорожній рух та знаходити порушників.

Нагадаємо, що раніше Китай створив цифрову антиутопію для мусульманської меншини — уйгурів. У провінції, де проживає народ, використовується сканування сітківки ока, цілодобовий нагляд відеокамер та діють табори "перевиховання".

Раніше повідомлялося, що влада Китаю заявила, що китайські науковці у 2019 році завершать будівництво нового реактора, який називають так званим"штучним сонцем". За словами китайських вчених, пристрій здатний зімітувати процес ядерного синтезу, який нині Сонце використовує для генерації енергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ