Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У лікарні швидкої допомоги Львова змінили цільове призначення ковідних ліжок

З початку боротьби з коронавірусною хворобою у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги підготували близько 700 ліжок для пацієнтів з Covid-19. У зв’язку зі зменшенням рівня захворюваності, кількість ліжок не скоротили, а змінили їхнє цільове призначення. Про це повідомили 2 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.
Фото ЛМР

"Завдяки зменшенню кількості хворих з коронавірусною патологією, у нас є можливість застосувати лікарню не тільки для надання ургентної допомоги, а функціонувати як багатопрофільний заклад надання інтенсивної допомоги. Тому жодного дня не було, щоб ліжка не використовувалися пацієнтами. Ми відновили планову госпіталізацію та збільшили кількість планових оперативних втручань.

З переходом на літній сезон у нас збільшилась кількість пацієнтів з травмами, тому велика частина пацієнтів має потребу в госпіталізації саме в такий стаціонар.

Щодо терапевтичного профілю, то у лікарні ми маємо підписано 21 пакет з Національною службою здоров’я України, і тепер активно працюємо над наданням допомоги пацієнтам, які потребують стаціонарну паліативну допомогу.

Крім цього, ми розширили кількість ліжок та відновили можливість проходження реабілітаційних процедур. У лікарні значна частина пацієнтів перебуває з гострим порушенням мозкового кровообігу, і щоб одужати – їм необхідна реабілітаційна допомога, яку під час сплеску захворюваності на ковід ми не могли надати",- розповіла Галина Щербата, медична директорка з лікувальної роботи лікарні швидкої допомоги.

Також вона нагадала, що від початку боротьби з коронавірусною хворобою у лікарні швидкої медичної допомоги було підготовлено 730 ліжок, з них 570 були зайняті хворими. Крім цього, у лікарні зберігається 35 команд лікарів для надання допомоги пацієнтам з ковідом. Персоналу в лікарні достатньо.

До слова, станом на 2 червня у лікарні швидкої медичної допомоги є 92 пацієнти з коронавірусною хворобою, 11 з яких перебувають у реанімації та 3 – у вкрай важкому стані і підключені до апарату штучної вентиляції легень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ