Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У лікарні святого Луки облаштували реабілітаційний центр для лікування поранених

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/5
Реабілітаційний центр RECOVERY для лікування поранених військових запрацював на базі лікарні святого Луки у Львові. Проєкт реалізували у співпраці з потужною мультидисциплінарною командою лікарів та фахівців з реабілітації Національного центру НЕЗЛАМНІ Першого медичного об’єднання Львова.

Львівський центр RECOVERY оснащено надсучасним обладнанням та облаштовано з урахуванням вимог інклюзивності приміщень: це просторі коридори, санітарно-гігієнічні зони для маломобільних пацієнтів.

На першому поверсі створено лікувально-реабілітаційну базу. Зокрема, великий зал фізичної реабілітації та кабінет апаратної фізіотерапії, оснащений відповідно до міжнародних стандартів. Сучасне обладнання з віртуальною реальністю забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом. Крім того, облаштовано кабінети ерготерапії, індивідуальної фізичної терапії, асистивних технологій.

Відділення розраховане на 44 ліжко-місця. Усі кімнати забезпечено багатофункціональними ліжками з електроприводом і відповідними меблями для зручного перебування пацієнтів. Понад 1000 захисників і захисниць упродовж року зможуть отримати тут допомогу з відновлення. З пацієнтами працюватиме мультидисциплінарна команда фахівців: фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, терапевти мови й мовлення.

«Наші фахівці є потужною мультидисциплінарною командою, яка пройшла висококваліфіковану підготовку й має у своєму робочому арсеналі надсучасне устаткування. Так, наприклад, завдяки VR-технологіям та комп’ютеризованому обладнанню, наші пацієнти можуть якісно та швидко відновити втрачені функції», - каже Василь Трунквальтер, директор лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова. 

Довідка

Проєкт RECOVERY передбачає створення в Україні національної мережі центрів реабілітації, допомогу в протезуванні та лікуванні важкопоранених. Створюється за ініціативи Віктора та Олени Пінчук, які розвивають та масштабують проєкт.

Перше медичне об'єднання Львова – найбільша медична установа України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча. З початку повномасштабної війни кваліфіковану медичну допомогу тут вже отримали понад 15 тисяч українців, які постраждали від бойових дій. З прифронтових лікарень поранених пацієнтів щотижня доправляють туди евакуаційними потягами та каретами швидких. Лікування постраждалих від війни українців відбувається в межах національного проєкту НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні. Сайт проєкту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ