Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові запустять нову систему електронної реєстрації в садочки

Вчора, 5 липня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили рішення про електронну систему реєстрації дітей дошкільного віку у ДНЗ у місті Львові. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Наталія Клочко, спеціаліст управління освіти  з питань дошкільної освіти  ЛМР, в коментарі для Гал-інфо пояснила відмінність між старою та новою електронною системою реєстрації дітей у ДНЗ.

За її словами, найвагомішою перевагою нової електронної системи реєстрації дітей дошкільного віку у ДНЗ у Львові буде те, що батьки зможуть записати дитину не у один ДНЗ, як було колись, а у три.

"Раніше ми користувались послугами харківської електронної системи реєстрації, однак, вона була недосконалою та платною. Тепер ми в процесі розробки нової такої системи, якою керуватимуть працівники Львова, і ця система буде безкоштовною", - розповіла Наталія Клочко.

ова електронна система ще в розробці, але сподіваємось, що за два тижні вона вже запрацює. Також усі дані із старої системи нам потрібно перенести у нову, а це теж займе трохи часу", - зазначила спеціаліст управління освіти.

"Заявки на реєстрацію у ДНЗ можна подавати через рік після народження дитини, щоб усі діти були в однакових умовах. Однак, зараз вирішується питання про те, чи заявки подаватимуться з 1 січня чи з 1 вересня", - додала Наталія Клочко.

Станом на сьогодні на електронній системі реєстрації є понад 19 тис. заявок, а прийняти львівські ДНЗ можуть лише  5-6 тис. дітей. 

Додамо, у Львові нараховується 97 дошкільних навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ