Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛМР прокоментували незаконну діяльність підприємця "з машинками" біля Оперного театру

Згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради, будь-які атракціони на проспекті Свободи, зокрема на площі перед Оперним театром, є заборонені. Всупереч рішенню виконкому підприємець недобросовісно протягом довгого періоду часу використовує ділянку для заробітку коштів.

За словами керівника департаменту адміністрації міського голови Євгена Бойка, "Муніципальною вартою" вже було не раз прийнято відповідні рішення для того щоб унеможливити роботу цього підприємця. Проте, всі зусилля міської ради були невиконані, він і далі продовжував свою підприємницьку дільність.

На сьогоднішній день управління "Муніципальної варти" разом з юридичним департаментом напрацювали юридичну модель, аби у можливий спосіб передати цю частину площі адміністративно-технічному управлінню міськради, щоб воно могло оперувати зазначеною ділянкою і запобігти дискомфорту львів'янам, які використовують площу за іншим призначенням. Бо є дуже багато скарг жителів Львова на те, що ці машинки є безгосподарні і відповідно створюють некомфортні умови мешканцям, які там відпочивають.

Окрім цього, Євген Бойко зазначив, що зараз напрацьовуються механізми, пов'язані з патрульною поліцією і головним управлінням Нацполіції, аби відповідно до рішення виконавчого комітету, яким регламентується власне використання цієї площі, можна було вчиняти всі законні дії по відношенню до підприємця. 

ідприємець в першу чергу вчиняє незаконну підприємницьку діяльність і ним порушуються правила благоустрою на цій території. Тому має бути належним чином організована робота поліції. Також юридичним департаментом напрацьовується концепція загалом по використанню площі. Я думаю, що найближчим часом ці напрацювання будуть озвучені публічно", - розповів Бойко.

Посадовець додав: "Ми неодноразово спілкувалися із підприємцем, не раз пропонували йому перенести атракціони на ділянку, яка буде відповідати всім нормам чинного законодавства, однак на співпрацю він не йде".

Підприємець відсудив у «Муніципальної варти» свої машинки з-під Оперного

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ