Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОДА відбулося засідання тристоронньої робочої соціально-економічної Координаційної ради за підсумками виконання угоди на 2008-2009 рр.

Сьогодні, 10 листопада, у Львівській ОДА відбулося засідання тристоронньої робочої соціально-економічної Координаційної ради за підсумками виконання угоди на 2008-2009 роки. У ході засідання розглядали три питання: перше – виконання угоди, друге – внесення до неї змін, третє – вдосконалення системи соціального діалогу на Львівщині. Відтак, для вдосконалення соціального діалогу на Львівщині було прийнято рішення створити організації та економічні ради при кожній районній адміністрації, -- зазначив заступник голови ЛОДА Ярослав Кашуба.

Окрім того, було прийнято рішення звернутися до мерії Львова з приводу скасування інвестиційного податку, а також до КМУ з приводу відшкодування ПДВ.
„Ми не задоволені тим, як здійснюється повернення ПДВ на території Львівщини, тому з цього приводу за ініціативою голови ЛОДА Миколи Кметя готується пропозиція до КМУ та Міністерства фінансів для покращення ситуації”, - розповів Ярослав Кашуба.

Також він наголосив, що загалом задоволений виконанням угоди на 2008-2009 роки, і це виконання визнано частковим. Адже одним з пунктів виконання є виплата заборгованості із заробітної плати, а сума заборгованості у Львівській області становить понад 60 млн. грн. Львівська область порівняно з іншими областями по заборгованості займає 7 місце. Як зазначив Ярослав Кашуба, картина не є поганою, адже з 60 млн. грн. значну частину заборгованості несуть не управління органів виконавчої влади, а органи центральної влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ