Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку врятували лебедя і прихистили у міському зоопарку

Птаха упіймали з допомогою сачка, коли той був поблизу берега
фото з сайту Суспільне

У Луцькому зоопарку прихистили лебедя з вадами розвитку, який раніше оселився та Теремнівських ставках. Впродовж грудня це вже четвертий лебідь, якого доправили в зоопарк.

Про це у фейсбуці повідомляє Луцький зоопарк.

Птаха упіймали з допомогою сачка, коли той був поблизу берега, та відвезли в зоопарк для надання допомоги та нагляду.

Раніше відловити цього птаха без спеціального спорядження було неможливо, зазначили в зоопарку, тож працівники стежили за ним ще з вересня, періодично навідуючись до водойми.

У пернатого немає поранень, але є інші проблеми зі здоров'ям: фізичні ушкодження, які не вилікувати. Як додали в Луцькому зоопарку, ще одна вада розвитку у лебедя, котру спричини люди — це перегодовування.

"Попередній огляд показав, що у птаха є давні ушкодження, що вплинули на його ріст і розвиток. Можна припустити, що хтось пробував його відловити пташеням і дуже викрутив суглоб. Це спричинило значну деформацію крила, тож на ньому навіть пір’їни ростуть неправильно", — кажуть у звіринці.

Нині птах перебуває на карантині під наглядом ветеринара Луцького зоопарку. Чи зможе він повернутися у природу наразі невідомо. Якщо лебідь залишиться у зоопарку, то буде мешкати разом з іншими лебедями на тамтешній водоймі.

Врятувати усіх птахів, зазначили у звіринці, не можуть: бувають безвихідні ситуації, коли допомогу надавати уже пізно.

Аби стан птаха, котрого прихистили, покращився, йому потрібно надавати допомогу, а саме: ліки, вітаміни та харчі, наголосили в Луцькому зоопарку. Для цього жителі громади можуть принести в зоопарк зерно або надіслати благодійну пожертву.

"Усі, хто переймався долею саме цього лебедя, що відучора в нас, таки мають шанс йому допомогти. Бо птах від того, що ми просто будемо дивитися на нього, не одужає. Заодно й інших наших підопічних підтримаєте!" — додали у звіринці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ