Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівобленерго пояснили чому частину споживачів вимикають не за графіком

Ситуація в енергосистемі залишається дуже складною та дефіцит потужності зберігається. У зв'язку з цим на Львівщині продовжує діяти графік погодинних відключень вже й в білі клітинки ("Можливі відключення").
Фото - ЛМР

Зважаючи на низькі ліміти споживання (50% від потреби і менше) цього тижня за розпорядженням НЕК «Укренерго» доводилося застосовувати аварійні відключення (графік аварійних відключень або спеціальний графік відключень).  

"До графіку аварійних відключень входять густонаселені мікрорайони з великим споживанням, у тому числі багатоповерхові будинки з електроплитами (загалом це близько 25% споживачів), вимкнення яких дозволяє швидко знизити потужність споживання в мережі. Саме такі принципи формування аварійних графіків передбачені чинними нормативними документами", - пояснили у Львівобленерго.

Нагадаємо, споживачі, які входять до аварійних графіків, також включені і до погодинних графіків, бо вони мають різне призначення для застосування. Тому ці вимкнення можуть накладатися і збільшувати час відсутності електроенергії.

Також все частіше діє графік спеціальних аварійних відключень - окремий перелік приєднань, яких енергетики можуть оперативно та одночасно вимкнути у високовольтних мережах за допомогою дистанційного зв'язку (час від розпорядження НЕК "Укренерго" до його реалізації має складати до 3 хвилин). 

Де дізнатись чи впроваджено графіки відключень?

Щодня інформацію про введення тих чи інших обмежень електропостачання повідомляє НЕК «Укренерго» та «Львівобленерго» на своїх офіційних сайтах, сторінках у соцмережах, кол-центрі та ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ