Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській філармонії розпочинається мистецький проект „Grand-piano”

З початку нового концертного сезону у Львівській обласній філармонії стартує мистецький проект „Grand-piano”, який представляє цикл фортепіанних вечорів кращої піаністки України Етелли Чуприк. Про це сьогодні, 18 вересня 2006 року, під час прес-конференції повідомила куратор проекту Мар’яна Гумеська. За її словами, особливістю цього проекту є те, що він представляє лише одну артистку.

Проект передбачає проведення у концертному залі Львівської філармонії протягом року серії концертів (сім концертів) найбільш титулованої піаністки України, що ввійшла у коло світових зірок фортепіанного мистецтва. Протягом циклу концертів Етелла Чуприк виконає унікальну програму, в якій представлені різноманітні жанри фортепіанної музики – від світової класики до сучасного українського авангарду. Серія концертів включає в себе сольні речиталі артистки, а також спільні виступи з академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії, яким будуть в різних концертах циклу керувати спеціально запрошені диригенти Павло Шеметов, Альгін Власенко, Ернст Вюрдінгер. Такий задум у філармоніях втілюється впевше, адже проект є довгостроковий і цикл концертів триватиме протягом цілого концертного сезону.
«Продовжуючи наближати львівську філармонію до високого європейського рівня вперше у Львові шанувальники академічного музичного мистецтва отримають можливість придбати абонемент на серію філармонійних концертів наперед, адже така практика вже давно існує у провідних філармоніях світу. Перший концерт відбудеться 20 вересня у концертному залі імені Людкевича.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ