Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівській лікарні медики сформували штучний стравохід 6-річній дівчинці

Шестирічній Олі з Ковеля, яка ненароком випила миючий засіб, у Львові сформували штучний стравохід. Рідкісну операцію дівчинці виконали в лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Коли дівчинці було два роки, вона ненароком випила миючий засіб і отримала важкі хімічні опіки стравоходу. Аби вона могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували – розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Коли це перестало допомагати, Олі встановили гастростому – трубочку в животику, по якій їжа вводилася просто у шлунок. Окрім проблеми з харчуванням, Оля мала ще одну – слину вона ковтати не могла і мусила постійно спльовувати її в хустинку. Для дівчинки, яка у вересні пішла до школи, це було дуже некомфортно. Відтак, місяць тому мама привела її до лікарів дитячої лікарні у Львові з проханням вилікувати дитину.

«Єдиним виходом була реконструктивна операція – заміна власного стравоходу кишковим трансплантатом. Такі втручання дуже складні і для діток – рідкість. Однак наших спеціалістів це не злякало. Штучний стравохід вони сформували з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду», - діляться лікарі Першого медоб’єднання Львова.

Наступного понеділка маленька пацієнтка приїде на планове обстеження. Їй зроблять гастроскопію, яка покаже, чи зможе вона врешті попрощатися із гастростомою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ